Program : Luni-Joi: 9:00 - 18:00 / Vineri: 9:00 - 14:00
  Contact : 0766.65.48.57

Ce Este Protetica Dentara Si De Ce Servicii Ai Nevoie?

Protetica dentara se refera la acele lucrari dentare care inlocuiesc dintii lipsa sau acopera unele defecte ale acestora. Aceste lucruri dentare implica coroane, implanturi, punti dentare, proteze si fatete. Unele dintre acestea se pot detasa din gura, iar altele sunt tinute in permanenta in cavitatea bucala.

In cazul in care ai nevoie de servicii de protetica dentara, medicul tau dentist iti poate explica in detaliu care sunt cele mai eficiente optiuni pentru nevoile tale dentare.

Tipuri de proteze dentare

Cu toate ca la prima vedere poti fi tentat sa crezi ca exista foarte multe tipuri de proteze dentare, dar este usor sa le diferentiezi odata ce iti dai seama ce rol are fiecare.

Hai sa vedem care sunt cele mai importante patru tipuri de proteze dentare:

  1. Implanturile dentare –  In ceea ce priveste implanturile dentare, rolul lor poate fi ghicit numai uitandu-te la nume. Ele sunt implantate in osul falcii asemeni radacinii unui dinte si pot inlocui un dinte sau chiar mai multi.
  2. Coroane dentare – Coroanele acopera un singur dinte afectat sau reprezinta o parte dintr-o punte dentara, unde coroanele sunt asezate pe ambele parti ale dintilor falsi.
  3. Proteze – Protezele sunt partiale si inlocuiesc dintii falsi.
  4. Fatete – Fatetele sunt acele invelisuri subtiri care acopera dintii decolorati sau ciobiti pentru a imbunatati aspectul lor estetic.

De ce servicii de protetica dentara ai nevoie?

Numarul dintilor lipsa, starea dintilor intacti din cavitatea bucala si grosimea maxilarului sunt unele consideratii importante de care dentistul tau trebuie sa tina cont atunci cand iti va recomanda anumite servicii de protetica dentara.

In cazul in care numai unul sau doi dinti lipsesc, restul danturii fiind intacta, o punte sau o proteza partiala pot reprezenta o solutie extrem de eficienta.

Totusi, daca ti-au mai ramas putini dinti naturali, atunci medicul tau dentist ti-ar putea recomanda implanturi sau chiar o proteza totala.

La fel, daca osul maxilar este mult prea subtire, dentistul iti poate recomanda o procedura de aditie osoasa in zona respectiva pentru a sprijini fixarea implantului.

Medicul stomatolog iti poate oferi cel mai bun sfat cu privire la ce tip de proteza dentara se potriveste nevoilor tale, dar este important sa nu ignori anumiti factori cum ar fi costul si durata tratamentului.

Implanturile ofera o solutie cu un aspect foarte natural pentru inlocuirea dintilor care lipsesc. Cu toate acestea, costurile unui implant pot ajunge si pana la o mie de euro, iar tratamentul se poate intinde pentru o buna perioada de timp de pana la sase luni.

Pentru a locui unul sau mai multi dinti, o punte dentara este, de regula, optiunea cea mai accesibila la pret, iar in ceea ce priveste tratamentul nu trebuie sa faci mai mult de doua vizite in cabinetul medicului tentist.

Protezele dentare pot fi o alegere rentabila, dar trebuie sa astepti cateva luni pentru ca gura ta sa se vindece si sa se obisnuiasca inainte de a fi gata pentru o proteza permanenta.

In ceea ce priveste fatetele, poti alege intre coroane facute din portelan si din materiale compozite.

Pretul fatetelor din portelan este mult mai mare decat al celor din material compozit, deoarece portelanul este mult mai durabil si poate fi folosit pentru o perioada de timp cuprinsa intre 10 si 20 de ani.

Cum sunt facute protezele dentare?

In procesul de realizare a protezelor dentare, medicul dentist va derula o evaluare detaliata a dintilor si cavitatii tale orale si iti va face o radiografie dentara necesara stabilirii tipului de proteza de care ai nevoie.

Acest lucru ii permite medicului stomatolog sa iti furnizeze o proteza care va sprijini dintii ramasi si care te va ajuta sa mananci si sa vorbesti normal, fara a sacrifica aspectul estetic.

In pasul urmator, mediul dentist va face un mulaj al dintilor tai, apoi va trimite acel mulaj la un laborator dentar. Protezele dentare pot fi fabricate dintr-o gama variata de materiale, cum ar fi portelan, material compozit, acrilic si zirconiu.

Odata fabricat dispozitivul, procedura de insertie depinde de tipul de proteza pe care l-ai ales.

In ceea ce priveste implanturile, medicul dentist trebuie sa insereze chirurgical un pivot de titan in maxilarul tau, iar apoi trebuie sa mai astepti cateva luni inainte ca proteza sa-ti fie pusa pentru a avea certitudinea ca implantul este fixat cum trebuie in osul maxilarului.

Daca alegi o coroana, o punte dentara sau fatete, medicul stomatolog poate indeparta sau grava suprafata dintilor in scopul pregatirii acestora pentru proteza. De asemenea, protezele trebuie sa fie verificate pentru ca acestea sa fie confortabile si stranse in cavitatea ta bucala.

Ce preturi au serviciile de protetica dentara la Ekydent Ploiesti?

In cabinetul tau, iti punem la dispozitie o gama variata de servicii de protetica dentara, la preturi accesibile.

De exemplu, o coroana metalica costa 200 RON, iar o fateta E-max ajunge la 900 de RON.

De asemenea, daca ai nevoie de o proteza, iti oferim o proteza acrilica Kemeny (200 RON) sau o proteza scheletata cu sisteme (3000 RON)

O proteza dentara te poate ajuta sa te simti mai increzator in fortele proprii deoarece inlocuieste dintii lipsa si face ca dintii decolorati si stricati sa arate mult mai atractiv.

Daca ai nevoie de o proteza pentru a-ti rezolva problema dentara, fa o programare chiar acum la Ekydent si noi iti garantam ca te vei bucura din nou de zambetul tau!